У глибинах Тихого океану виявили невідому істоту


Вчені, які працюють на користь Ocean Exploration Trust, зіткнулися з чимось, за їхніми словами, незрозумілим. З борту судна Nautilus, яке виконувало дослідницьку місію, на глибині 2994 м було помічено щось, що нагадує зовнішнім виглядом плаваюча квітка. Дивний об'єкт було виявлено 7 липня у Тихому океані в районі підводної гори біля Гавайських островів. Це місце було вивчено раніше і, відповідно, люди не відвідували його.


Вчені, що помітили дивну "квітку", ніколи не бачили нічого подібного. При цьому є фахівцями у справі вивчення підводного світу. Вони мають лише дві версії пояснення побаченого. Згідно з однією з них, їм пощастило виявити в морських глибинах новий живий вигляд. Інше пояснення передбачає, що йдеться лише про вид Solumbellula monocephalus, який називається "морською ручкою". Він близький до таких мешканців глибин, як медузи, корали та гідри.


Але навіть незважаючи на високу ймовірність другої версії, дослідники з Nautilus стали першими, хто побачив його представників у Тихому океані. Справа в тому, що спостереження «ручок» мали одиничний характер і були зроблені у водах Атлантики та в Індійському океані. Не можна виключати і те, що дослідники виявили зовсім новий вид.



Джерело: Live Science

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!