Український ютубер побудував химерний велосипед із розділеними навпіл колесами


Український ютубер Сергій Гордєєв, The Q, зробив дивний велосипед, він може їхати із двома напівколесами замість одного заднього колеса. Чому? 


The Q любить робити дивні велосипеди - ви, можливо, бачили попередні відеоролики, в яких він замінив колеса велосипеда гігантськими циркулярними пилками і катався на ньому по замерзлому озеру, або створив колеса, зроблені з черевиків на палицях, або побудував велосипед без маточок або замінив ланцюговий привід на конічний, або вбудував амортизатори в спиці колеса для справді унікальної підвіски, або зробив свої власнібезповітряні шини із труб ПВХ ...


Список можна продовжити, і його чергова робота додає ще один тонкий проект, розділяючи заднє колесо на дві половини та переміщуючи одну половину за іншою, додаючи додатковий задній трикутник, який виходить із задньої частини велосипеда. Це вимагає чималої вигадки, але Гордєєв досить талановитий, щоб змусити все це працювати.



The Q розпиляв пару задніх дисків майже навпіл, зберігши маточини недоторканими, а потім вирізав секції покришок, щоб вони відповідали один одному. Він відтворює внутрішню трубу, використовуючи щось на кшталт труби з ПВХ, зрештою відкриваючи заглушки кожному кінці. Встановивши дискове гальмо і задню зірочку, він знову ставить перше напівколесо на велосипед, потім приварює подовжений задній трикутник до задньої частини.


Звідти потрібно синхронізувати колеса, щоб половина колеса завжди торкалася землі, коли інша піднімається. Цього він досягає за допомогою другого ланцюга, що проходить між двома задніми колесами, а потім з'єднує все це з двома колесами, заблокованими в протилежних напрямках протягом усього обертання.


І велосипед, який виглядає абсолютно абсурдно може їздити, навіть якщо з'їзд із бордюру тепер дає вам три удари ззаду замість двох. Це все в ім'я дива, і за цим показником The Q перевершив сам себе.



Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!