19 вересня на Чернігівщині пройде екологічна акція з нагоди Міжнародного дня чистих берегів


Щороку у треті вихідні вересня світова екологічна спільнота організовує масштабні прибирання в рамках Міжнародного дня чистих берегів. З цієї нагоди 19 вересня 2020 року представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства рибного господарства України та інших центральних органів влади наводитимуть лад на багатьох локаціях у різних регіонах України.

Працівники Чернігівського рибоохоронного патруля та Деснянського басейнового управління водних ресурсів о 10:00 зберуться на толоку задля прибирання від сміття берегів річки Стрижень на Стрілецькій набережній (координати 51°31'34.2"N 31°17'44.2"E друга дамба).

Метою заходу є привернення уваги громадськості до проблем засмічення водних об'єктів, правильного поводження із відходами, дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, а також підвищення екологічної свідомості громадян.

Долучитися до акції може кожен, й не обов’язково у визначеному місці. Достатньо організувати «сімейні еко-толоки»: 19 вересня всією сім’єю прийдіть на улюблене місце відпочинку біля водойми та зробіть його чистим.

Робіть фото «до та після», знімайте відео, відмічайте свої публікації у Фейсбук хештегом #ЯприбравТвояЧерга та ставайте частиною екологічно свідомої спільноти.

Також у цей день учасники Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» проводять акцію «Побачив? Прибери!» до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Українці разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття. Детальніше з інформацією можна ознайомитися за посиланням.

В умовах адаптивного карантину не забувайте про дотримання усіх протиепідеміологічних заходів. Учасники мають бути в масках, рукавичках та зберігати соціальну дистанцію.

  

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!