Браконьєри з Сосниччини під час нересту, за один день, незаконно виловити 25 кг риби


13 квітня 2021 року в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Сосницької громади державним інспектором Чернігівського рибоохоронного патруля викрито три грубих порушення правил рибальства. У порушників вилучено 3 од. заборонених знарядь лову (сіток поріжних), загальною довжиною понад 70 метрів та 24 кг незаконно добутих водних біоресурсів. Загальний розмір збитків, завданих рибному господарству України, склав 3 400 грн.

Для прикладу, на р. Десна поблизу с. Мале Устя викрито місцевого жителя, який за допомогою сітки виловив 15 кг риби: підуст звичайний – 15 екз., плітка – 10 екз., плоскирка – 6 екз., синець – 3 екз та 1 екз. головня. Завдано збитків урозмірі1 836 грн.

На р. Десна, поблизу смт. Сосниця місцевий житель сіткою спіймав 7 кг риби: лящ – 6 екз., карась сріблястий – 3 екз. та плітка – 3 екз. Збитки склали 1 241 грн.

На порушників Правил рибальства складено протоколи про адміністративні правопорушення, які направлені до Сосницького районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуту рибу вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 квітня 2021 року на території області розпочалась нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ у визначених місцях.

З переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту можна ознайомитись на інтерактивній карті за посиланням https://goo.gl/1Dcbns.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!