Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито грубе порушення Правил рибальства зі збитками у розмірі 4 556 грн


17 червня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками національної поліції Чернігівщини на водоймах Чернігівського району викрито браконьєрів із забороненим знаряддям лову.

Так, на водосховищі поблизу с. Пакуль місцеві жителі виловлювали рибу за допомогою сітки зяберної (одностінної). В протизаконний спосіб порушники виловили понад 2 кг риби: щука – 12 екз. та лин – 4 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 4 556 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо - оперативну групу Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області.

На правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Санкція дано статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від 340 до 680 грн.

Незаконно добуту рибу і заборонене знаряддя лову вилучено.

Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що нерестова заборона на вилов водних біоресурсів на території області у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.) триває до 29 червня (включно). Раків ловити заборонено до 30 червня (включно).

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля


Комментировать

Голодающие

Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!