Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень викрито 22 порушення Правил рибальства зі збитками у розмірі майже 29 тис.грн


За тиждень з 3 по 10 вересня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 22 порушення Правил рибальства. Так, складено 11 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), в тому числі один з ознаками кримінального правопорушення, три протоколи - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено сім актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 20 кг риби та 27 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 39 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 42 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 290 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 28 900 грн.», - зазначив начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Для прикладу, третього вересня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Сосницького району Чернігівським рибоохоронним патрулем виявлено грубе порушення Правил рибальства. На р. Десна, поблизу с. Конятин місцевий житель за допомогою забороненого знаряддя лову – сітки поріжної виловив майже 2 кг водних біоресурсів: по 2 екз. судака і раків та по 1 екз. карася сріблястого і лина. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 207 грн.

Сьомого вересня на озері поблизу с. Політрудня Городнянського району місцева сімейна пара виловлювала рибу за допомогою 8 од. сіток зяберних одностінних. До тенет браконьєрів потрапило 5 кг риби: карась сріблястий – 25 екз., плітка 8 екз., по 4 екз. лина і окуня та 3 екз. щуки. Завдано збитків у розмірі 2 669 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси і заборонені знаряддя лову вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

 

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!