Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень викрито 30 порушень Правил рибальства зі збитками понад 8 тис. грн


З 27 серпня по 3 вересня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 30 порушень Правил рибальства. Так, складено вісім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 16 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено шість актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 22 кг риби та 44 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 46 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 56 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 600 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 8 381 грн.

Для прикладу, 31 серпня під час рибоохоронного рейду на водоймах Сосницького району викрито грубе порушення Правил рибальства. На озері поблизу смт Сосниця місцевий житель в протизаконний спосіб, за допомогою сітки зяберної (одностінної), виловив 38 екз. плітки, загальною вагою 4 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 3 230 грн.

На порушника Правил рибальства складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлені до Сосницького районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Заборонене знаряддя лову та незаконно добуту рибу вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація:

На Чернігівщині з 1 серпня по 20 вересня (включно) заборонений вилов раків. За порушення заборони на вилов раків браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 680 грн. Крім того, за кожного виловленого рака доведеться заплатити по 25,50 грн компенсації


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!