Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень викрито 68 порушень Правил рибальства


За тиждень з 24 вересня по 1 жовтня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 68 порушень Правил рибальства. Так, складено 18 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 32 протоколи - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено 17 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 43 кг риби та 67 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 61 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 97 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 3 420 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8 151,5 грн», - зазначив в.о. начальника Управління Держрибагентства у Чернігівській області Ігор Токарський.

Для прикладу, 29 вересня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Сосницького району Чернігівським рибоохоронним патрулем виявлено грубе порушення Правил рибальства. На р. Десна, поблизу смт Сосниця місцевий житель за допомогою 2 од. сіток виловив 1 кг риби: синець - 2 екз. та по 1 екз.ляща і плоскирки. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 374 грн.

Першого жовтня на озері біля с. Слабин Чернігівського району житель м. Чернігів за допомогою сітки «павук»  добув 7 екз. карася сріблястого, загальною вагою 1 кг. Завдано збитків у розмірі 119 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добута риба і заборонені знаряддя лову вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!