Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень вилучено 58 кг незаконно добутої риби та 75 од. заборонених знарядь лову


За тиждень з 20 по 27 серпня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 25 порушень Правил рибальства. Так, складено чотири протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), два протоколи - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено 18 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 50 кг риби та 66 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 58 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 75 од. заборонених знарядь лову.

Для прикладу, 23 серпня під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Новгород – Сіверського району було викрито два грубих порушення Правил рибальства.

На озері поблизу с. Гнатівка двоє браконьєрів – мешканців Сумської області виловлювали рибу за допомогою заборонених знарядь лову.

В першому випадку житель смт Вороніж за допомогою сітки поріжної виловив понад 5 кг риби: карась сріблястий – 28 екз., плітка – 9 екз., лин – 4 екз. та щука – 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 2 057 грн.

Інший порушник – житель м. Шостка, також за допомогою сітки поріжної виловив майже 6 кг риби: карась сріблястий – 26 екз., плітка – 9 екз., лин – 5 екз. та щука 1 екз. Збитки склали 2 142 грн

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до Новгород – Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 серпня діє заборона на вилов раків, що триватиме до 10 вересня (включно).

За порушення заборони браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 680 гривень. Крім того, за кожного виловленого рака доведеться заплатити по 25,50 грн компенсації.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!