За тиждень викрито 28 порушень Правил рибальства, - Чернігівський рибоохоронний патруль


З 22 по 29 липня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 28 порушень Правил рибальства. Так, складено 11 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них три з ознаками кримінальних правопорушень та 13 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено чотири акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 14 кг риби та 21 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 75 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 39 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 350 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 24 463 грн», - зазначив начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Нагадаємо найрезонансніші правопорушення, що були викриті Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом минулого тижня.

24 липня на р. Десна, поблизу с. Мамекине Новгоррод – Сіверської громади мешканець с. Леньків за допомогою дерев’яного човна та заборонених знарядь лову – 5 од. сіток зяберних (одностінних), загальною довжиною 293 метри, добув 19 кг риби: судак – 8 екз., щука – 4 екз., по 3 екз. сазана, плітки, плоскирки, окуня і синця та по 2 екз. сома, карася сріблястого, ляща і лина. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8 483 грн.

27 липня на р. Дніпро, поблизу с. Загатка Михайло - Коцюбинської громади двоє жителів селища Куликівка, в протизаконний спосіб - за допомогою човна та 5 од. сіток виловили 32 кг риби: плоскирка – 37 екз., синець – 18 екз., по 16 екз. карася сріблястого та краснопірки, лящ – 11 екз., окунь – 6 екз., по 3 екз. судака і сома та по 1 екз. щуки, в’язя і чехоні. Завдано збитків у розмірі 9 537 грн.

Виявлені порушення носять ознаки кримінальних, оскільки завдано значних збитків рибному господарству України.

На порушника Правил рибальства складено протоколи про адміністративні правопорушення, які направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Заборонені знаряддя лову, незаконно добуту рибу вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).


Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!