Топ-10 трендів у галузі аквакультури 2023 року | Креветківництво


Продовжуємо вас знайомити з топ-10 трендами в галузі аквакультури 2023 року за версією платформи «StartUs Insights Discovery».


2. Креветківництво


Зі збільшенням попиту на креветки фермери шукають рішення для оптимізації вирощування морепродуктів і забезпечення стабільної пропозиції протягом усього року. Щоб досягти цього стартапи розробляють розумні технології, які допомагають вирощувати креветки у контрольованому середовищі.


Вони впроваджують заходи біобезпеки для запобігання проникненню та поширенню захворювань. Використовуючи Інтернет речей (IoT – система об’єктів «речей», взаємопов’язаних між собою за допомогою вбудованих датчиків) і сенсорні технології, компанії оптимізують практику годівлі та уважно стежать за поведінкою, ростом і здоров'ям креветок. Інші новітні технології, такі як великі дані (Big data) та моделювання, дають змогу оцінити оптимальні строки збору вирощеної продукції та інші особливості.


Такі інструменти допомагають власникам ферм удосконалювати процеси вирощування морепродуктів і приймати рішення на основі даних.

Детальніше мовою оригіналу тут.


Далі буде! Слідкуйте за тенденціями у галузі аквакультури 2023 року у соціальній мережі Facebook та телеграм-каналі Держрибагентства.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!