Топ-10 трендів у галузі аквакультури 2023 року | "Міська" аквакультура


Попит на морепродукти в усьому світі та потреба у сталому та ефективному виробництві спонукає галузь аквакультури шукати нові технології та процеси. Наприклад, зараз у центрі уваги технології для автоматизації традиційних методів ведення рибництва, покращення продуктивності та ефективності, посилення екологічної стійкості, добробуту риб і загальної якості продукції аквакультури.


Пропонуємо вашій увазі топ-10 трендів в галузі аквакультури у 2023 році за версією платформи «StartUs Insights Discovery».


1. «Міська» аквакультура


Із зростанням населення та урбанізацією попит на морепродукти зростає. У містах з більшою щільністю населення впроваджуються новітні технології для оптимізації екологічних і просторових ресурсів.


Наприклад, стартапи та масштабні компанії розробляють рішення для вирощування риби, молюсків і ракоподібних у контрольованому середовищі в межах сучасних міст. Інновації включають системи вертикального вирощування риби та інших водних біоресурсів в умовах обмеженого простору.


Інші інновації включають гідропоніку та аквапоніку для створення симбіотичних відносин з рослинами та максимізації ресурсів. Компанії також зосереджуються на підвищенні продовольчої стійкості та безпеці. Ця тенденція аквакультури допомагає підприємствам зменшити свій вуглецевий слід і оптимізувати використання землі та води у містах.


Детальніше мовою оригіналу тут.


Далі буде! Слідкуйте за тенденціями у галузі аквакультури 2023 року у соціальній мережі Facebook та телеграм-каналі Держрибагентства.



Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!