Про рибу мовою цифр.


      За 9 місяців 2015 року у внутрішніх водоймах на території Чернігівської області користувачами, що займаються промисловим виловом риби добуто 27,7 т. водних біоресурсів, що майже на 6% більше аналогічного періоду минулого року, з них 73% виловлено на р.Дніпро та 27% на р.Десна з озерами.

     Основну масу вилову складають: лящ – 42%, плоскирка – 30%, плітка -  15%, синець – 5%, щука – 4%, судак - 1,5%, окунь – 0,9%, карась сріблястий – 0,7%. Також зустрічаються: лин, білизна, сом, чехоня, товстолоб, білий амур, краснопірка, клепець, підуст, в’язь.


     Держрибагенством проводиться реформа рибної галузі України, в тому числі і промислового лову.

     Сьогодні винесено на розгляд Уряду ряд нормативних документів стосовно дерегуляції рибної галузі.

     Серед основних пропозицій Держрибагентства із дерегуляції рибної галузі – відміна ліцензування та квот, впровадження дозволу на промисловий вилов риби на 5 років із закріпленою часткою від загального ліміту, впровадження системи електронного моніторингу суден, встановлення чітких зон для любительського та промислового лову  на водоймах, сертифікації походження риби .

     Крім того, Держрибагентство планує стимулювати створення саморегулювних організацій на водоймах. Вони повинні об’єднати всіх користувачів, що ведуть промисел на водоймі задля дбайливого користування нею.

     Основна мета проведення реформ – зменшення корупційних схем в галузі та збільшення частки своєї риби на вітчизняному ринку.

 

Чернігіврибоохорона.

Комментировать
Вы бы хоть цифры проанализировали.Судака сома чехони уже практически нет.Нужно немедленно запрещать любой вылов на пять лет.
http://hyser.com.ua/economics/kovaliv-rasskazal-o-korrupcii-v-organax- ryboxrany-32802
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!