За 2015 рік на водоймах Чернігівської області виловлено більше 1 000 000 килограмів риби.


В Україні запроваджується в життя нова конценція реформування рибного господарства.

 Однією з головних цілей відповідних реформ – збільшити внутрішній український рибний продукт, зменшити частку імпорту (який сьогодні сягає майже 80%), наповнити ринок вітчизняною рибою, доступною пересічним громадянам.

     Рибогосподарський комплекс Чернігівської області представлений:

    - 7 користувачів, що займаються промисловим виловом водних біоресурсів на р. Дніпро та р. Десна з озерами;

    - 11 користувачів, що займаються штучним розведенням та вирощуванням водних біоресурсів за Режимом СТРГ (спеціальне товарне рибне господарство) на 12 водних об’єктах;

    -   9 суб'єктів аквакультури.

   За 2015 рік даними користувачами та суб’єктами аквакультури виловлено більше 1 000 000 кг. риби. Даний показник, в порівнянні з 2014 роком, зріс на 4%. Левова частка вилову риби припадає на суб’єкти аквакультури – майже 94%, на користувачів, які займаються промисловим виловом риби  - 5%, на СТРГ – 1%.

 

 

  Основну масу улову складає товстолоб, білий амур, короп, ляш, плітка, плоскирка, щука, синець, карась сріблястий, окунь, лин, судак, сом.

 Виловлена риба відповідної якості поставляється для для продажу населенню за доступними цінами.

Комментировать
А в кожному районі Чернігівської області ще є користувачі водних обєктів які утримують в аренді стави з метою аквакультури і повинні подавати вам звіт форми А-1. Ви про них нічого не написали?
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!