Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито неповнолітніх браконьєрів


11 березня 2020 року в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Сосницького району виявлено грубе порушення Правил рибальства.

На оз. Брідня, поблизу с. Мале Устя двоє правопорушників виловлювали рибу забороненими знаряддями лову.

Браконьєрами виявилися місцеві жителі 13 та 17 років. За допомогою 3 од. сіток було добуто 4 кг риби: по 5 екз. щуки і окуня, 3 екз. карася золотого (червонокнижного) та 1 екз. рака. Завдано збитків у розмірі 2 800,5 грн.

На місце викликано батьків правопорушників. З неповнолітніми браконьєрами проведено профілактичну бесіду щодо дотримання Правил любительського та спортивного рибальства та відповідальності вразі їх порушення.

На 17 - річного громадянина складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Сосницького районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Рибу і сітки вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що відповідно до ст. 12 КУпАП адміністративній відповідальності підлягають особи, які досягли на момент вчинення правопорушення шістнадцятирічного віку.

Згідно п. 4.1.4 Правил любительського і спортивного рибальства дітям до 16 років самостійний  лов  риби  дозволяється тільки з берега.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57(цілодобово).

https://www.youtube.com/watch?v=i1yIQBuhg5M

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!