Для аквакультури виділено 1,2 млрд грн. на програму часткової компенсації відсотків за кредитами


У 2020 році в державному бюджеті за програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» передбачено надання часткової компенсації відсоткової ставки за залученими у національній валюті банківськими кредитами. Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Суб’єкти аквакультури можуть скористатися зазначеною програмою з метою здешевлення залучених кредитів. Це не тільки зменшить фінансове навантаження, але й дозволить товаровиробникам збільшити обсяги виробництва. Загалом за напрямом «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» виділено 1,2 млрд грн.

Часткова компенсація відсотків на конкурсній основі надається суб’єктам господарювання агропромислового комплексу – юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам – підприємцям.

Детальніше з інформацією можна ознайомитися в постанові Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 № 202 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» за посиланням.

Перелік банків, які підписали Меморандум з Мінекономіки щодо реалізації державної підтримки сільгосптоваровиробників можна дізнатися на інформаційно-аналітичному порталі агропромислового комплексу України в розділі «Державна підтримка» або за лінком.

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!