З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОГО САЛА !


27 серпня українці відзначають День сала, яке вважається національним продуктом та є практично в кожній українській оселі!


Любов українців до сала виправдана не тільки його смаком, а ще й корисними властивостями, які підтвердили експерти.


У складі цього продукту є вітаміни А, Е, D, F, мікроелемент селен. Одна з найбільш цінних складових - арахідонова кислота, яка стимулює роботу головного мозку та серцевого м’яза, покращує роботу нирок, виводить з крові зайві холестеринові згустки. Дієтологи вважають, що любов до сала пояснює довголіття української нації. Відомо, що наші предки вживали сало майже кожен день, за виключенням посту.


Українці за обидві щоки наминають домашнє сало, німці без тями від шпека, балканські слов'яни - від сланіни, а італійці складають оди лардо. Сенс, втім, однаковий: не володіючи яскраво вираженим смаком, сало охоче вбирає в себе всі смакові відтінки, які дарують йому ароматні спеції і сіль. 


Розповідаємо, як солити сало в розсолі - без перебільшення, це найсмачніший рецепт засолювання сала!


Необхідно прокип'ятити 1 литр води, додати сіль, лавровий лист, 1 очищену та подрібнену головку часнику і мелений чорний перець. Остудити і помістити в розсіл сало, нарізане шматочками. Через 5 днів сало дістати і, якщо в цьому є необхідність, натерти ароматними травами.



Смачного!

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!