Понад 14 тонн заборонених до ввезення рибальських сіток не пустили в Україну столичні митники


Співробітники Київської міської митниці ДФС упередили спробу імпортувати в Україну понад 14 тонн рибальської сітки з нейлонової мононитки, ввезення якої заборонено законодавством. Загальна вартість вантажу становить понад 2,5 млн грн.

Товар, що надійшов з Китаю на адресу одного з київських підприємств, був заявлений декларантом до митного оформлення як пофарбовані сітки, виготовлені машинним способом, утворені подвійним шкотовим вузлом.

Під час митного огляду зазначеного вантажу, співробітники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської міської митниці ДФС виявили зовсім інший товар – рибальські сіті з нейлонової мононитки, ввезення яких заборонено Законом України «Про тваринний світ». Зазначений факт підтвердився й маркуванням.

Наразі за ознаками порушення митних правил, передбачених ст. 472 Митного кодексу України, відносно декларанта підприємства складено адміністративний протокол. Незаявлення точних та достовірних відомостей щодо найменування та характеристик товару при їх декларуванні передбачає конфіскацію цього товару та штраф у розмірі 100% їх вартості, в даному випадку це 2,5 млн грн. За цим протоколом товар буде вилучено, а справу передано до суду для винесення рішення.


ГРОМАДНА подяка ГУ ДФС у м. Києві та його очільниці Людмила Дмитрівна Демченко від ініціаторів заборони імпорту, виготовлення, рекламування та продажу браконьєрських знарядь лову в Україні

Для довідки:

12 травня 2011 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про тваринний світ» (щодо посилення заходів по боротьбі з браконьєрством) http://zakon.rada.gov.ua/go/3325-17

Проект даного Закону був внесений народними депутатами Микола Томенко, Анатолій Семинога, В.Даниленком та О.Горошкевичем на пропозицію ВГО Громада Рибалок України - Fishermen Community of Ukraine (ГРУ) та ГО Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ), які опікуються захистом природного середовища.

Тим самим була нарешті законодавчо запроваджена в тому числі й заборона на ввезення в Україну капканів, монониткових (волосінних) сіток і електровудок, які використовуються виключно з браконьєрською метою.

Відповідним листом Держмитслужба України одразу ж поінформувала всі митниці та внесла заборону до митних баз даних http://zakon.rada.gov.ua/go/v_362342-11

Перелік товарів, заборонених до ввезення на митну територію України згідно із законами України, в тому числі й пересилання у міжнародних поштових відправленнях: http://sfs.gov.ua/…/zaboroni-ta-obmejennya-pri-peremischen…/

Комментировать
Зло наказано на 5 лямов... Вот бы ещё публично утилизировать изъятую сетку.
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!