Як лікувати застуду? Поради лікаря


Вірусні інфекції НЕ лікуються антибіотиками - аксіома, яку всім українцям радить запам’ятати Дмитро Макаров, анестезіолог-реаніматолог лікарні "Феофанія".


Чому це важливо? Ви марно витрачаєте кошти на такі препарати, оскільки вони не діють на віруси.


Ви можете отримати небажані побічні реакції, оскільки антибіотики, як і будь-які інші препарати, можуть негативно впливати на організм І найголовніше. Ви отримуєте резистентність до антибіотиків - здатність мікроорганізмів виживати та розмножуватись, незважаючи на присутність антибіотиків. Що це означає? Тоді, коли антибіотик дійсно буде потрібен, він не "спрацює". На сьогодні через неправильне застосування антибіотиків на людей не діють близько 60 % усіх винайдених препаратів. А це означає, що в майбутньому, якщо ситуація не зміниться, пацієнти не зможуть отримувати лікування та вмиратимуть.


Як правильно лікувати застуду? Чи варто вакцинуватись від вірусних інфекцій? Чи допомагають противірусні препарати і від яких хвороб? І чи варто вдаватися до методів народної медицини? Про це й не тільки компетентні поради в новому відео на YouTube каналі SPRAVDI.


Як правильно лікувати застуду



Зима - час, коли лютують віруси, люди хворіють на грип, а організм виснажує застуда. Симптоми застуди, як правило, у всіх однакові. А ось лікування застуди часто люди обирають собі різне. Багато хто використовує антибіотики. І це велика помилка, стверджує лікар-анастезіолог-реаніматолог Дмитро Макаров. Як і противірусні ліки, які люди скуповують, будучи впевненими, що вони допомагають. Скільки триває застуда? Що робити, коли в тебе застуда? І чи допомагає антивірусна вакцинація.


00:00 Знайомтеся, Дмитро Макаров

00:14 Які віруси викликають застуду?

00:44 А як же тоді лікуватись? Чи використовувати антибіотики?

02:48 Чи потрібна антивірусна вакцинація?

03:43 Чи допомагають противірусні засоби?

04:30 Що робити при застуді?

06:18 Народна медицина пропонує при застуді горілку з перцем. Це має сенс?

06:54 Які методи народної медицини допомагають?

08:19 Чи є протяги причиною застуди?

09:39 Якщо ти кашляєш, це означає, що ти застудився і в тебе вірус?



Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!