Двоє в човні не рахуючи окунів


На Десні вода наполовину з пухом з тополь, що ніби вартові застигли по берегам річки і вже котрий десяток років охороняють її неповторність. Тому без варіантів їдемо на Дніпро: пошукаємо судаків, перевіримо нові місця, глянемо що там по рельєфу, глибині, наявності риби, спробуємо звісно щось спіймати. 


Спочатку швидко пройши точки просвітивши місця лову за допомогою Deeper - рельєф чудовий і риба присутня.

Далі більше півтора десятка постановок човна і лише п'ять клювань, вірніше контактів судака з приманкою на двох - жодного реалізованого. Судак зовсім не хотів ні на що реагувати лише злегка притискаючи, підбиваючи та стягуючи приманки за хвіст, але Sky Line чітко показував всі тркання приманки. Шкода, що двійник не поставити, відразу зачеп, а просікти не активного судака офсетом досить проблематично. Знову потрапили на злам погоди, відповідно судак вередував перед дощем і не хотів жваво атакувати приманки. 

Вирішили змінити місце і пошукати окуня. Якраз випала нагода вигуляти лайтовий Bass Para в тесті 3 - 10 грамів, який вже декілька років не діставав з чохла. Виявилось, що інших лайтів в мене і не має - любов до полювання на судака та специфічні умови лову змусили працювати спінігами з грузами від 20 і до 50 грамів. Певно доведеться таки пошукати якийсь приємний, дзвінкий лайт для спілкування з окунями на майбутнє. 

 З окунями теж не все склалося відразу, лише в на п'ятій локації вдалося знайти приємного, жируючого окуня, який був досить активним.

Але він стояв чітко під лататтям, травою, під навислими над водою гілками дерев і кущів, і реагував лише коли вдаваломя покласти приманку зовсім поруч, в 2-3 сантиметрах від його схованки. Але які смачні клювання видавав: удар, ривок, стандартне окуневе диррр-дирррр і потужне цуплення приманки намагаючись загнути спінінг в воду або перервати шнур. Приємні моменти виважування окунів таки заводять повторити цю риболовлю ще раз, особливо коли окуні вже в розмірі і досить активні. Влітали навіть попарно за проводку - взагалі супер. І майже кожного разу окуні супроводжували до човна одного зі своїх, який попався на гачок, намагаючись вирвати з його пащі приманку. 

В мене відмінно відпрацював бузковий Select Uran 2.8 - окуні просто рвали його, але приманка виявилась досить міцною та еластичною - десяток окунів на одну приманку зловити реально. 

Як раптово почалися клювання окуня, так за 40-45 хвилин так само раптово зупинились. Змінювали приманки, проводку, груз - марно, окунь або відійшов, або наглухо закрив рота. Та й хмара почала набігати, піднявся вітер, діло до дощу, а так як мокнути бажання не було - швиденько змотались і до авто. 

День пройшов відмінно. Спіймали гарних окунів, напрацювали нові точки по судаку, подихали свіжим повітрям, насолодились співами солов'їв та приємним шепотінням хвиль Дніпра. Нікого поруч за ввесь день - є ще такі місця і ми туди повернемось. 

Всім добра! 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!