Для рибпатрульних Київщини закуплять дрони та пошиють форму за норвезьким зразком


Для рибпатрульних Київщини закуплять дрони та пошиють форму за норвезьким зразком

Для рибпатрульних Київщини закуплять дрони та пошиють форму за норвезьким зразком

Завтра, 15 грудня, стартує набір до рибного патруля Києва та Київської області, до складу якого увійдуть 60 чоловік. Нові інспектори і працюватимуть по-новому – на браконьєрів вони полюватимуть за допомогою беспілотників, а наздогнати порушників зможуть на швидкісному катері.

Від беспілотників до травматичної зброї 

Разом із командою новообраних рибінспекторів Київщини Держрибагенство вирішило осучаснити і технічне обладнання. Однією з першочергових закупок мають стати п’ять дронів із радіусом охоплення у 5 км – вартість одного такого апарату складає близько 90 тис.грн.

– Безпілотники значно допоможуть у боротьбі з браконьєрством – це будуть дрони американського виробництва, розроблені за надсучасними технологіями. Рибальську сітку та її власника можна буде побачити навіть з півкілометрової висоти. Відеозапис, тривалістю до 40 хвилин, автоматично фіксуватиметься і передаватиметься по окремому каналу зв’язку, – зазначає перший заступник голови Державного агентства рибного господарства України Павло Гвозденко

Ще одним важливим оновленням стане поліпшення човнового парку. На заміну давно зношеним транспортним засобам 70 – 80-х років мають прийти шість катерів із потужними двигунами, які при незначному споживанні пального розвиватимуть швидкість до 70 км/год. Де саме та за якою ціною їх закуповуватимуть, буде визначено за результатами тендеру.

– Торік Держрибагенство отримало з держбюджету 120 млн. грн. на рік, цього року передбачено практично стільки ж. Тож аби у повній мірі реалізувати усі наші плани, нам необхідна додаткова матеріальна допомога – наразі ми активно працюємо з міжнародними донорами (переважно, це країни Євросоюзу) і вже маємо втішні результати, – говорить Павло Гвозденко. 

Особистий набір рибпатрульних також влетить «в копієчку». Вартість одного комплекту форми обійдеться не менш ніж у 6 тис грн. – це буде вітчизняний аналог універсального спецодягу норвезьких колег, що складається з комбінезону, водостійкого плаща, картуза та легкого, але практичного взуття. А замість вогнепальної зброї, з якою виїздили на чергування попередні інспектори, новообрані фахівці отримають травматичну – вартість одного такого пістолету становить не менше 10 тис грн. 

Навчання триватиме місяць

Увійти до складу рибного патрулю можуть як чоловіки, так і жінки, віком від 21 року. Головними критеріями є вища освіта, високий рівень фізичної підготовки, вільне володіння українською та відсутність судимості.

На першому етапі кандидати мають пройти психологічне тестування, далі – здавання нормативів: біг за дистанцією у 100 м та 1 км, підтягування для чоловіків, віджимання для дівчат і, звісно, плавання. Обов’язковим для конкурсантів стане також проходження медкомісії та співбесіда з кадровою комісією у складі представників Держрибагентства, Мінагрополітики, психологів і незалежних кадрових агентств.

– Після проходження конкурсу близько місяця триватиме навчання – в процесі будуть задіяні і тренери, що готували патрульних поліцейських, –зазначає перший заступник голови Державного агентства рибного господарства України. – Окрім фізичної підготовки, програма включатиме основи іхтіології та гідрології, профільне законодавство, володіння зброєю, управління плавзасобами, а закріплюватиметься матеріал під час виїздів на міські водойми.
 
Заробітна платня новообраних мисливців на браконьєрів у перші місяці роботи становитиме 4 тисячі гривень, а згодом має збільшитися до 6 тисяч. 

Передбачається, що працювати нова команда інспекторів почне вже на початку весни. Охочі взяти участь у конкурсі, можуть заповнити онлайн-анкету.

Додамо, що інспектори контролюватимуть всі водойми Київської області, відповідно до її адміністративних меж: Київське та Канівське водосховища, 63 малих водосховищ та 246 річок

Комментировать
всё правильно. Пилить бабло - так пилить
це будуть дрони американського виробництва - невже внас в країні ніхто не може зробити??
думаю опиту вже предостаточно у тих хто робив для АТО
А от вогнепальну зброю прибирати не слід, як на мене, хоч чогось боятимуться...
Хорошая "крыша" будет у промысловиков,ни один любитель к сетям и близко не подплывет.
а что за травматы от 10тыс.??да и на форме нагреются...
Наш девиз непобедить,
распилить и откатить!

Как то так.
Та нормас, а через місяць другий на олх з'явиться і форма і травмати і безпілотники подішовкі)))
форма, травмати.. зрите в корень, товарищи!
http://knk.media/redaktsiia/kolonka-holovreda/item/1472-startuvav-nabir-u-rybnyi-patrul-na-koho-vin-pratsiuvatyme.html
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!