Топ-10 трендів у галузі аквакультури 2023 року | Альтернатива харчової продукції морського рибальства


Нагадуємо, що ми вже інформували про 5 основних трендів у галузі аквакультури 2023 року:


1. «Міська» аквакультура;

2. Креветківництво;

3. Управління стічними водами;

4. Технології у селекції риб;

5. Рециркуляційна система аквакультури.


Пропонуємо вашій увазі наступну ключову тенденцію, на основі даних платформи доступу до світової інформації про інновації, нові компанії та технології «Start Us Insights».


6. Альтернатива харчової продукції морського рибальства


Оскільки світовий попит на морепродукти продовжує зростати, занепокоєння щодо надмірного вилову риби, деградації екосистем та сталості традиційних методів добування водних біоресурсів стає все більш поширеним.

У відповідь на ці виклики стартапи та компанії розробляють екологічні альтернативи морепродуктам, використовуючи такі інгредієнти, як морські водорості, бобові та інноваційні рослинні білки, щоб імітувати оригінальні морепродукти. Деякі інноваційні альтернативи морепродуктів включають рибне філе та крабові котлети на рослинній основі, веганські креветки та морські гребінці.


Крім того, вони забезпечують широкий спектр необхідних поживних речовин, включаючи білок, омега-3 жирні кислоти, вітаміни та мінерали. Інші сфери, над якими працюють стартапи, включають технології переробки харчових продуктів, такі як екструзія, ферментація та обробка під високим тиском для перетворення рослинних інгредієнтів у текстури, схожі на морепродукти.


Детальніше мовою оригіналу тут.


Далі буде! Слідкуйте за тенденціями у галузі аквакультури 2023 року у соціальній мережі Facebook та телеграм-каналі Держрибагентства.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!