Початок


Початок

Прохолодно. Сонце сходить за обрію, освітлюючи все навкруг. Я ще геть сонний плентаюся за татом не зовсім розуміючи, що від мене хочуть та куди ведуть. Маленькі чобітки вже геть намокли і виблискують у вранішніх променях. Аж ось і водойма.

 Це невеличкий ставок вкінці нашого городу, що торік був викопаний.

Спогади тішать мою маленьку душу, адже я згадую, як тракторист дядько Юра дозволив кататися із ним. Тепер я гордо всім заявляв, що я «майже сам» викопав водойму і маю повне право купатися у ній. Звичайно, ніхто мене туди не відпускав, адже всі у сім’ї знали про мою пристрасть до пригод і вміння шукати проблеми на п’яту точку. Тож походи до водоймища були під суворою забороною або під наглядом дорослого.

І от тато вже лагодить до бою вудилище. Як зараз пам’ятаю – це дубець довжиною три метри, що вирізаний у молодому горішнику ліщини. Він гнучкий та міцний. На кінець причіплена ліска, мабуть діаметром 0.3, на ній ретельно розмальований червоний поплавок із гусячої пір’їни, грузик і крючок.

 Все це для мене дуже серйозно. Я із підвищеною увагою дивлюся, як тато одягає черв’яка і легеньким помахом закидає під самий берег поплавок, після чого передає вудку мені.

Рибка не змусила нас довго чекати. Поплавок, як зачарований ворухнувся. Метнувся то вліво, то вправо, а потім зник під водою. Я зробив невеличкий ривок і от щось затрепеталося на кінці ліски. Воно невпинно звивалося і сіпало вудку із рук. І от перша рибка. Вона біля моїх ніг. Я одразу схопив її, але вона не далася мені. Закрутилася, тріпнулася і вислизнула із рук. Метнувшись до неї, мені вдалося вхопити рибку і впустити наперед приготоване відро. Фонтан емоцій переповнював мене…

 Вже потім тато мені розповів, що то був маленький коропець, але тоді для мене це була просто риба. Пройшло вже чимало часу – шістнадцять років, а я ще й досі пам’ятаю все досконало. Як світило сонце, біля якого берега ми сиділи і який приємний був той ранок. Це золотий спогад, який залишиться в моїй пам’яті назавжди.

Йшли роки і я не зупинявся. З’явився перший спінінг і перші трофеї.

Знайомство із зимовою рибалкою і "замерзлий" ніс.

 Багато що змінилося в моєму житті, багато сталося. Але запал до улюбленої справи не зменшився. Завжди щось шукаю, експериментую,  ніколи не сиджу на місці. І часом це приносить приємні сюрпризи

P.S.
Трішки потребую вашої допомоги. Коли не тяжко заповніть анкетку за цією адресою  http://webanketa.com/forms/64wkcd9m6cqk0chpcshkachg/.  Роблю журнал про риболовлю і потрібна ваша думка. Це на дипломну роботу. Дуже важливо!!!
Комментировать
5++++++
Только маленьких щучек выпускайте)))пусть подрастают
Дякую! Зараз так і роблю. Раніш був "глюпый"))))
Дякую за цікаве оповідання, в чудовому стилі написання на українській мові! Аж сам при читанні, в своє дитинство поринув, де розпочинався рибацький шлях на маленькій копанці.
Дуже дякую! Намагатимусь писати більше, адже є купа цікавих матеріалів та історій))
Добре, що запал не зменшився. Вітаю з гарним блогом.
Дужк дякую! Запал збільшується із кожним днем проведеним не на рибалці.
От души написано... +++++!
Мне понравилось... Так держать... Анкету заполнил
За анкетку ++++ Дуже потрібно
Начинай потихоньку писать и у тебя все получится ! Питерские пруты не забуду никогда, с них и у меня начиналась рыбацкая жизнь! Молодец !
Дуже дякую. Завжди щось пишу, але от тільки зараз наважився виложити матеріал.
Земляк, красава, так тримати!!! 5+++++
О, дякую дуже. Тож Житомир?
Душевно!!!!!За блог 5+++++!
Смотрел фото. Я так понимаю,что маленький мальчик своим упорством и умением, к старшему возрасту оставит без рыбы своих внуков?!!!!(шучу) Спасибо. Видна открытость души. Читал ближе к ночи. Спал сладким сном.
Зараз із більшим розумінням ставлюсь до ловлі. Всю маленьку рибку на волю!
Супер. Отличный блог. Так держать.))
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!