Глазами рыболова и человека. Рыбалка, егеря, полиция.


Багато людей запитують мене , як рибалять в Амереці та як відбуваеться сам засоб застосування рибалко - урядових стасувань. Поперше,  у кожному штату особисті відносення. Риболовля є привілея а не право, також також як водіння автомобіля. Це допомогае позбутися недомовлень о застосуванні закону. Наприклад, коли город почав давати штрафи да дорозі штата - штат прийшов и відменів усі рішення, тому що - дорога належіть до штату. Тому город не мае праву там нічого робити. Коли 89 річна людина йде до суду по то що хтось позбавив її праву водіння авто, тому що це привелегія штат мае право відібрати, також як право рибаліти - штат мае право відібрати. Усі штрафи мае бути взяти до суду ти маеш бути засуджен до уплати штафу, суддя вирішуе маеш ти мати лицензію чи ні .

Мое перше знайомство з єгерьми (game wardens) було в Нью Йорку вони підійшли та запросили в мене лицензію , у Нью Йорку - штату ти маеш мати при себе, не у авто, це закон. Завжди усе залежить від єгеря. Багато разів єгеря можуть бути поблажливими, вони можуть відпустити коли ті спіймав на одну, дві риби більше, інколи вони звереють і тоди , а це майже 99% вони шукають в тебе щось , щоб дати штраф. Мой друг, який щойно переїхав в Пенсильванію , вже зменів регістрацію на авто, но мав лицензію постійного жителя  Нью Джерсі - єгерь ультимативно нагло затребував його купити ліцензію не резідента. Но в магазині відмовили посилаючись на те, що система ліцензій не приймає його документи, доки діє ліцензія резидента. Окремні віпадки, зрозуміло, тільки я бачу, що єреря в Нью Йорку їздять на старих авто, коли в Нью Джерсі авто усі новеньки. Єгер може спостерігати за тобою з відстані , на якому ти його не бачиш. Прийти та запросити лицензію. Що до мене - в Нью Джерсі ліцензія мае бути на на одязі, ніякіх вінятків. Він може с протилежного берега річкі запросити тебе за ліцензію и буде дивитися у бінокль. Для чого усе це, не багато людей займаються браконьєрством, це окремі віпадки. Но треба відметить. Риби за усе це мае бути в рази більше. Но її не то що не багато,її майже замало. Кілька тільки ловлять та відпускають, штат за гроші з проданих ліцензій щороку зарибнюють , но риби мало. Я не мовлю про те, що коли ніхто не ловіть карпа - його мае бути столько, що можно булоб з глузду зїхати. Нема так много карпа, щороку штат зарибнюе судака, щуку, вони счезають як у прорву... Я вже не починаю окрему розмову о форелі. Що окрема цього робить штат - і це дуже гарне діло. - вони купують землю з доступом до води і дають рибалкам цю землю як парк.

Це дозволіло купувати навдовж кілька речок берега, для ловлі. Інколи хамство володарей заборонюющіх дозвіл ловити в водах - а уся вода належить до штата - заходіть далеко, шо майже у штанах-броднях не дозволяють бути у воді. Зрозуміло, що мудаки бувают і серед риболок.. незадовго як учора я буд у чарівнішому місті Harriman State park  но якісь уроди біля паркінгу зробили смиттеву купу.. За смиття, у Нью Джерсі штат у кожному парку дае пакети для сміття. Усе сміття маеш вівезти з собою., Теж само в Нью Йорку , тільки пакеті не дають.God only know what they doing with all that money !!!  (Цітата з поліцейськой академіі) Щовесни штатові іхтіо-вчені щось заміряють, щось перевірують, роблять активну діяльність яка мае метою поліпшити сітуацію з ріболовлею. За 12 років що я живу в Нью Джерсі ще ніхто ніколи не казав, що стало краще, усі кажуть що рибалка стала гірше ніж була. Так що гасло штату "ніколи не було краще"- це брехня. Щоб ловити дійсно кращу рибу треба їхати 2 години ...до Нью Йорку. Може бути, що для тих хто мае човен - це не так, тільки я не маю човна, тому більшисть води для мене недосягна. Що касаемо до аренди - 20+ $  з веслами 60-70$ з мотором. Було б гарно коли удвох. 

Щокасаемо ловлі. крім правил штату, існують окремі правила для різного типу води, різних водойм і різних міст(city's) через які протікають річки або перебувають водойми. Наприклад мое улюблене місце лову форелі - до мостки - це ти маеш ловити тільки на щтучни приманкі весь рік, одну рибу більше 15 дюймов, окрема коли зарибляють - тоди вловив - відпусти , за містком - на усе завгодно окрема времені зарибнювання - заборонено, та на день зариблювання до 5 вечора. 6 весною та 4 після до зариблювання -  не менше 9 дюймов. Звікаеш до цього не скоро. Судак - можно 2 посля 18 квітня... не менш як 18 дюймов . Карп - можно 25 чі 50 а інколи зовсім заборонено. Плітка - вона майже скрізь, тільки її ловити тяжко- усе збивае сонячний окунь - вбивайте цію тварь нещадно !!

Щука, я не полював окрема на щуку, но її тут 5-6 окреміх відів. Бувае що зростають до дійсно гігантів. 3 із котрих не мають бути меньше ніж 34 дюйма ... з метр . Можна брати 2 но майже не беруть, мали краснопера та цепочкова - теж зростають но їх можно з 15 дюймов брати 5 штук.

Басси - усі просто обожують цію рибу, тільки не я, не бачу нічого в неї, не бійця, ні кулінана особливость. Тільки мій друг з Пенсільваніі їздить за ними як до магазину. Що він робить, Він з рааанехонького утра йде ловити плітку... нахлистом, на жівця, після цього йде на косу та на стару телескопічну радяньську вудку ловить на прозорий поплавок, флюр 10- 12 LB, 1-метр. Він обловлює всіх на цьому озері , за що перші роки на нього насилали єгерів, доки не звикли, тепер коли вітають знімають капелюх, він там єдиний хто успішно ловить на тлі загального бесклевья. Чому? Тому що ловлять троллінгом, а глибина там до 5 метрів, инколи 10 більш як 1-2, тому троллінг тільки лякуе рибу. чим відрізняється наш рибалка від американського ? гнучкістю застосовуваних засобов лову , знанням звичок риби.

Принаймні ми всі читали Сабанеева , а у нього правило - ніколи не йти , не перевіривши всі види наживки, глибини і засоби лову . Тому в одну годину я ловлю на блесну, потім на дрифт, на донку, з поплавком , бувае - та часто більш усього коли я маю сам гачек з наживкою. Разок плітка не брала зовсім, коли я зняв усе залишив сам гак - все почало ловитися багато краще. Тaкож майже метр судака я спіймав на самого жівця, тільки треба його було на гарніший кукан саджати.. зірвався.

Також приїхав до Флоріди на басса да плітку я ловив морську форель в океані , тому їду на карпа - ловлю плітку, їду на форель -   ловлю судака и так само треба бути готовим до усього.  

Як відбуваеться все насправді, окрема кількох частних водосховищ, біля Нью Йорку майже немае де можливо гарно рибаліти. Водосховища - платні ти маеш купить доступ на год - від 1 квітня до 15 жовтня після цього отримаеш ключ та стікер на авто.У тому році я купував усе це, тільки після купцвання зявилося, що те містце яке мені треба - зачинено, а від паркінга до води инколи 10-15 хвилин йти, човні заборонени,туда нельзя , сюда нельзя.. нікуда нельзя як у той пісні... Заборонено фотографувати (ЩО????) А рібалка ніяка, я за сезон узяв 5 карпів, 1краппі 35$ замного. Тому, щов зловити щось гарне треба їхати до Нью Йорку або у глибину Нью Джерсі. Ніхто не росповість за свое улюблена містце, як домовлюють йти до маленьких рібальських магазинів і там візнавати. Тільки одного разу у магазині мені дал добре містце. А казати де ріба ловиться - у Дніпро - це як казати що вона ловиться в Масконетконге. Доречі Усі міста де зарібнюють форелью вказани на інтернеті, тільки тобі треба знати, що то що написано у мережі зовсім не то що відбуваеться назавжди.

В цьому року город Вашингтон в Нью Джерсі вирішив зробити кращій доступ рибалок... тому було закрито та зруйновано два гарних містця ловлі, Город зі свого кута закрив, так, щоб юрисдікція штату не була порушена. усе, поставити авто неможливо... нема рибалок, нема проблем. Зруйновано мое улюблене містце біля озеру Хопатконг, там було глибоко - 3-4 метрі або більш, но зробили краще, тепер там - 1-2 метру на половині а друга половина - 50 см ... зробили краще.. зруйнували. Там таки судакі форель карпі, сом (рекорд штата) stripe bass, зруйновано...

Само озеро я вже 5 років не відвідую - пусто мертво, гарніша рибалка у штаті як кажуть. Завжди купуй лодку з мотором і тоди усе доступно, но парк де я ловив - там нема нічого. Окрема як я мог забути сонячніх окунів, 3-5 см .. Само озеро богато щукой, окунем, stripebass, коропом. По усьому озеру парковкі нет, окрема парку, та маленького пляжу. Цей містковій муницепалитет буде тільки радий забрати вашу машину за парковку та дати більш штрафов. Полиціант дав мне штраф за водіння невстегнутим, коли я відстегнувся, тому  що став на паркінг і після нього бажав зайти до магазину за кофе... Було і таке, що поліцейский відпустив мене коли віехав на зустрічну на скорості - там було б багато штрафу, о він зрозуміл, що я інакше не міг обігнати "інвалида" яка їхала 15 в 25 мільной зоне, крізь двойну сплошну желту - там на 500+$ було б . Завгодно усе залежить від полицейського. Но частіше це тарина хамовита, безнаказано жорстока відео регістратори - заборонени, а коли ти маеш віграти у суді - що домови - неможливо , суддя , город, муніцепалитет усе для того, щов виженити твої грощі, особливо мені подобалося  коли перед новим годом якась тварюка давла мені штраф, а потім мені дзвонять з полиціі просять дать їхнім дітям подарунки на свята ? Діти хотят во Флоріду ... я мягко казав ні . Завдяки тому, що на мій штаф дитина могла б и подарунки і флоріду мати. Пастки... е така скотьська поліцейська гра - наприклад учора штат видав закон, що коли людина переходить дорогу - ті маеш зупинитися. Сьогодні - стоїть полицейська машина десь у кущах, та "подсадна вутка" вдае що вона переходить дорогу. Авто не зупинилось - штраф, так це робилось кілька годин, поліция випісала купу штрафів. Поліция має повне право ховатися... та слово полыцейського в суду - едина правда. Суд це упередженість і лицемірство, презумпція невинності - для Голлівуду. Завжди поліция не бере взятки, чому ? коли штрафами вони зароблять быльше, повністю "законно". Бюджет кожного города залежить від штрафів. Тому коли стоять да просять гроші поліцейськи для чогось - на вуличних кутах це для мене знущання з їх стороні. Ще існують штрафни баллі- це сістема для віженення твоїх грощів страховкою, за кожне порушення - дають таки балли - їх може бути не більш як 12 кожне порушення - 2-4 балла, інколи 11, з кожним баллом твоя страховка підвищуеться, на 4 року, а інколи 6 років. Тому дати поліцейсському взятку менш злочин чім годами платити страховкам, це цівілізація... потому плати плати плати, одне добре що технічній квіток - повністю безкоштовно. Був такий віпадок, не пройшов я техничний осмотр , вони дали тімчасовий на 14 днів, щоб відремонтувати авто. Тогож дня їхав я та мене нагло пихають с дороги полиція - робили аварійну сітуацію, я став навколо магазину, жду , віскакують за пистолети хватаються - у тебе техничного осмотру квіток просрочений .. усі прям полихають праведним гнівом , я їм архангелам х...евім дав индульгенцію, що не пройшов сьогодні техдогляд... сіли до авто свого... довго варилися , віходять - чорни як сам діавол, ті маеш їхати. Вони були настолько ображени тому , що я мав віправдання. Другого разу я зачинив авто яке узяв на один день з ключем всередині. Довелось дзвонити до поліціі, приїхав коп та за дві хвилини открив авто. Тому я не магаю казати , що усі копи  тварюки, ні но сама сістема в якої вони роблять - не ідеал. 

Повернусь до рибалки. Один з моїх знайомих детектів з Нью Йорку - він едина людина хто дав мені більш гарних місц для рибалки ніж хто інший. Він належить до завждих копів хто береже нас - граждан а не доїть нас. 

Він був у тому році в горах біля Монтіселло - там далеко від цівілізаціі ще бувае справжня риба. Мадуть завтра я спробую поїхати туда, там є судак. Це буде моя перша рибалка на судака джігом. 

Коропи

так по бистрому за два дні  зробив... 
Усім НЧНХ не чіхати не хандріти
Комментировать
Спасибо большое за ликбез - всегда с интересом читаю ваши блоги оттуда.
ps - тоже не понимаю в чем прикол басса - окунь окунем, только зелёный)
От души! Некоторые фотографии буду использовать как заставки на рабочие столы (если вы не против). Я так понимаю, что солнечный окунь представляет собою настоящего паразита Нью-Джерси) Скажите, а в других штатах он тоже такой вездесущ и надоедлив?
он везде паразит, как синец и мелкий бычек, что делает ловлю на червя невозможной. вообще жрет все, вторыми идут мелкие сомики, и черепахи ..
Насколько я знаю, то в некоторых участках водных ресурсов Киева тоже есть солнечный окунь, но вроде бы пока что глобальной катастрофы он не делает как азиатский карп в Иллинойсе. Кстати, каковы последние факты о этом паразите?
Спасибо за труды,познавательно.....
завтра почитаю,спать собрался.Пролистал ,посмотрел фото - 5+++++,знаю что читать будет интерестно.
Экскурс про рыбалку с другого полушария - всё интересно и полезно. Спасибо.
Бирка на панаме - это лицензия или ценник забыли снять?)
Ліцензія, зрозуміло:-) в мене три, Нью Джерсі , Нью Йорк, Пенсільванія. Відрізняються місця лову - вони рядом, тільки штати різні.
Дякую за пізнавальну розповідь, з інтересом читаю Ваші блоги. І за гідну поваги спробу писати українською. Бажаю не зупинятися і вдосконалюватися в цьому. Тільки варто користуватися засобами перевірки орфографії (у Ворді - F7, або скачайте з інтернету якусь програмку). НХНЛ!
дякую, тільки не користуюся вордом ... може на опен офіс знайду..
очень интерестно....
Підтримаю колег-дуже цікаво!
За украінську(дещо цікаву,але-розумію)- особиста подяка!
5*****!
Здоровски написано! С утра получил заряд позитива. Высший балл!
Перечитав з великим задоволенням всі Ваші блоги. Інші види риб (як для Полтавщини), інші снасті та наживки (зефір, наприклад), красиві водойми з далекого континенту, ПРАВИЛА!!! для рибалок.
Дякую, що не лінуєтесь і даруєте читачам приємні моменти спілкування зі світом природи.
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!